H.O.W.

Hulp Oost Europa Waardhuizen

Hulp Oost Europa Waardhuizen

Wie Zijn wij?

Hulp Oost Europa Waardhuizen is een organisatie die bestaat uit een groep vrijwilligers die het belangrijk vindt om een visie te hebben op het welzijn van mensen in uitzichtloze situaties. Vandaar dat wij ons met volle overtuiging inzetten om mensen in Oost-Europa praktisch te helpen.

 

Wat doen wij?

Binnenkort meer informatie!

Ervaringen van deelnemers:

Johnny, deelnemer reis Moldavië Mei 2018

Johnny aan het woord.

“Hey John, lijkt het je wat om mee te gaan naar Moldavië”, dat was de eerste keer dat ik ooit over het land hoorde.
Ik heb reizen altijd erg leuk gevonden en het helpen van anderen sprak mij ook heel erg aan, dus ik hoefde niet lang na te denken over het antwoord.
Van de mensen die meegingen naar Moldavië ging ik eigenlijk met niemand om, ik kende ze wel maar daar bleef het bij. Ondanks dat ik ze niet echt kende en er op 1 na een behoorlijk leeftijds-verschil was, heb ik weinig zo gelachen in 10 dagen tijd, de groep was super.
We waren daar om te helpen, en dat was ook hard nodig. We hebben een aantal dingen veiliger bruikbaar en mooier gemaakt, ik heb zelfs de burgermeester die ik een jaar of 65 schatte met de schop in de hand zien werken als een paard.
Terug in Nederland had ik een voldaan gevoel over de dingen die we hebben gedaan, maar ik was ook wel een beetje geschokt door verhalen die ik heb gehoord van wat sommige kinderen hebben meegemaakt.
Volgend jaar hoop ik weer mee te gaan.Wilco aan het woord.

Na de nodige voorbereidingen vertrokken we op 1e Pinksterdag met z’n zevenen vanaf Schiphol. Voor mij was dit m’n eerste werkreis en wist dus niet echt wat ik ervan moest verwachten. We werden met open armen ontvangen in Chisinau en ik voelde me al gauw op m’n gemak. De gang van zaken in Moldavië is behoorlijk anders dan hier maar toch is daar best op aan te passen. Er werd daar goed voor ons gezorgd met heerlijk eten en een bed voor de nacht. De onderlinge sfeer was gezellig en meestal opperbest. Heerlijk was het om te klussen met hout, staal, beton en verf. Ik heb daar echt van genoten en vooral als er kans was om de bewoners erbij te betrekken. De taal was wel lastig maar door werk of sport kon je best contact maken. s ’Avonds was er tijd voor voetbal, wandelen of koffieleuten/borrelen. Gelukkig kon je altijd terecht bij Jan-Anton of gastheer/voorganger Fasil om raad of hulp. De schoolvoorstelling die voor ons georganiseerd was, maakte ook diepe indruk op ons en was hartverwarmend. Ondanks dat de week omvloog, hebben we toch best wezenlijke dingen kunnen maken om de bevolking een hart onder de riem te steken. Ook de kerkdiensten waren momenten van mooie verbondenheid met elkaar. Ondanks de armoede en beperkte vooruitzichten, is het leven daar in geloof waard om te leven. Voor ons nog veel om van te leren ! Zeker geen spijt dus dat ik mee ben gegaan.  Al met al onvergetelijk en mooi om te mogen ervaren.

Wilco, deelnemer reis Moldavië 2018